lezingen

Hieronder vind je lezingen die ik momenteel al in verschillende verenigingen heb gegeven. Elke lezing duurt ongeveer anderhalf uur en een pauze van 15 minuten. De prijs voor een lezing is 150€ en 0.30€/km. Mocht u interesse hebben in één van deze lezingen, aarzel dan zeker niet om mij te contacteren.

Er bestaat natuurlijk ook een mogelijkheid om een lezing te combineren met een workshop of om een lezing volledig op maat te maken. Neem dan zeker contact op en dan bespreek ik met veel plezier hoe we jouw project gaan aanpakken. 

 

Urbexfotografie

Omdat ik vaak de vraag krijg over hoe je locaties kan vinden, gaan we hier enkele nuttige tips geven die jullie al een eind op weg kunnen helpen. Verwacht echter "niet" dat ik tijdens deze lezing zomaar locaties zal weggeven :-).

Verder gaan we ook stil staan met welk materiaal we werken, wat de do's en de dont's zijn, veiligheid, hoe we het beste kunnen fotograferen op deze urbexlocaties en tenslotte hoe we onze foto's achteraf bewerken in LR of PS.


 

 

Natuur- en landschapsfotografie

In deze lezing gaan we overlopen hoe we ons voorbereiden om een fotografie uitstap te maken in de natuur. Als ik spreek over natuur, dan bedoel ik hiermee zowel landschappen, details als macro die aan bod zullen komen.

Welke materialen we hiervoor gebruiken (diverse lenzen en filters).

Enkele nuttige tips voor compositie en hoe we ook mooie landschapsfoto's kunnen maken met een telelens.


 

 

Het gebruik van filters bij landschapsfotografie

In deze lezing gaan we dieper in op het gebruik van filters bij het maken van onze foto's.

We bekijken welke soort filters er allemaal bestaan en wat de voor- en nadelen zijn van deze filters.


 

 

Tutorial exposure blending

In deze lezing leggen we stap voor stap uit welke foto's we maken bij bijvoorbeeld een zonopgang, zonder dat we gebruik maken van filters. 

Daarna leggen we zeer gedetailleerd uit hoe je deze foto's gaat verwerken in photoshop zodat we een perfect belichte foto krijgen als resultaat.


 

Fotografietips voor beginners

Deze lezing leert je hoe je ook met een compactcamera of smartphone knappe foto’s kan maken. Ik toon jullie hoe je met de beperkingen van je compactcamera of smartphone het maximum uit je foto’s kan halen. De focus van deze lezing ligt vooral op hoe je dingen beter in beeld kan brengen door eenvoudige tips over standpunt, leren kijken als een fotograaf en proberen een creatieve kijk op de dingen te krijgen.

Deze lezing is dus perfect voor wie graag betere vakantiefoto's of familiefoto's wil maken.